Krispig Kyckling Med Greve

Krispig kyckling med Grevé® och citruskokta morötter

Tillsammans med de läckra sesamfröna och en Greve® är det här en favorit för hela familjen.

4 PORTIONER

Citrusmorötter:
400 g morötter, gula och orange
5 dl kycklingbuljong
1 ekologisk citron, saften
och fint strimlat skal av 1/2
1 apelsin, pressad
1 msk svenskt smör
1/2 msk strösocker
salt och svartpeppar från kvarn

Kyckling:
4 kycklingfiléer
150 g färskrivet vitt bröd
75 g riven Grevé®, 17%
(smakstyrka 6–7)
2 msk sesamfrö
1 msk färsk timjan, hackad
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
raps- eller jordnötsolja till fritering

Dipp:
2 msk pesto
2 dl tjock matyoghurt
flingsalt
citronklyftor

1. Skala morötterna och skär i stavar. Koka upp buljongen med citronskal, citron- och apelsinsaft
och koka morötterna al dente. Lyft upp dem när klara och lägg på ett fat. Reducera buljongen tills
bara bottenskyla återstår. Tillsätt då smör och socker och låt koka lite simmigt. Glasera morötterna
och krydda med salt och rikligt med svartpeppar från kvarn.

2. Dela kycklingen till två tunna schnitzlar på längden. Blanda rivet bröd, ost, sesamfrön och timjan
på ett fat. Ägget vispas lätt i en djup tallrik och mjölet läggs på ytterligare ett fat. Nu ska vi göra en
dubbelpanering. Vänd en kycklingschnitzel i mjöl. Doppa sedan i ägg och vänd sist i ostpanaden.
Gör likadant med all kyckling.

3. Värm 2–3 cm olja i en stekpanna, gärna med lite högre kanter. Fritera kycklingfiléerna i två
omgångar på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Krydda med lite flingsalt och servera med dipp, morötter och citron.