frittata-med-herrgard

Frittata med Herrgård®

Den milda, nötiga smaken i Herrgård® gifter sig med den söta paprikan medan rosmarin breddar smakregistret med lite skärpa. Vill du lyxa till frittatan så toppa med lufttorkad skinka och oliver. Frittata är också god rumstempererad, och passar därför utmärkt i picknick-korgen eller i mindre bitar på ett buffébord.

4–6 PORTIONER

400 g potatis
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 paprikor, gul och röd
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
6 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl riven Herrgård® (smakstyrka 3)
1/2 squash, skivad
1 dl tärnad Herrgård® (smakstyrka 3)
färsk rosmarin

1. Värm ugnen till 200 grader. Tvätta, skala och skär potatisen i skivor. Blanda dem med olja i en
ugnssäker form som rymmer minst två liter. Rosta i het ugn ca 15 minuter.

2. Skiva vitlök och rödlök tunt och skär paprikan i remsor. Blanda även dessa med lite olja och
tillsätt i potatisformen när halva tiden återstår. Krydda även med timjan, oregano, salt och peppar.

3. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Smaksätt med salt och peppar.

4. När grönsaker och potatis fått fin färg tar man ut formen ur ugnen och sänker temperaturen
till 175 grader. Slå på äggstanningen och lägg ut skivor av squash, tärnad Herrgård och färsk rosmarin.
Grädda ytterligare ca 25 minuter. Frittatan ska precis ”stanna”. Låt gärna vila 5–6 minuter.